ÚJ TARTALMAK

M. Fehérvári Judit - Beszámoló a debreceni írók és költők találkozójáról



A mai napon, a Latinovits Kávézóban került megrendezésre a portálunkon is hirdetett találkozó, amely mindenképpen nagyon pozitív jövőképet igyekszik teremteni az online és a nyomtatott sajtóban alkotó profi és amatőr írók, költők és képzőművészek között.

A találkozó hangulata, a szervezés és a lebonyolítás is maximálisan csillagos ötösre értékelhető.

Az esemény eredetileg ugyan a Bihar –és Hajdú-Bihar megyében alkotók számára volt meghirdetve, de a rendezvény mégis országos-és regionális szintűre sikeredett.

Ami számomra a legmeglepőbb volt, az a nyílt, őszinte hangnem. Elég sok embert ismertem máshonnan, pl. Papp Für Jánost, a poet.hu művészeti vezetőjét és szakmai konzulensét és a Magyar Írószövetség tagját, s szinte lebénultam, amikor egy hatszemközti beszélgetésben elárulta, hogy alig hat esztendeje kezdett írni, s mi minden van már a háta mögött, arról nem is beszélve, hogy a poet.hu-nak jelenleg 19 ezer fő körüli a szerzői taglétszáma.

Ugyancsak örömmel üdvözöltük egymást a Batsányi-Cserhát Művész Kör egyik meghatározó tagjával, Dezső Ilona költőnővel, akivel a Debreceni Versbarát Körben is tagtársak vagyunk, Csillag Endrével, akivel a Héttorony-találkozón láttuk egymást utoljára és Majzik Ilona író-költőnővel is.

Bencze Attila, az Irodalmi Szempont Online Magazin tulajdonosa valóban mindent megtett azért, hogy maximálisan jól érezzük magunkat, s valódi tapasztalatokat gyűjthessünk.

Nem vagyok mindenhonnan és mindig elkéső, de 14 óra helyett másfél órával később értem a helyszínre, így pontosan nem tudtam felmérni azt, hogy kik képviseltették magukat, de a pécsi KUPÉ Irodalmi művészeti és kulturális folyóirat tagja érkezett a legmesszebbről, míg természetesen az Alföld, a Hajdú-Bihar megyei Napló, a Bihari Napló, A Főnix Dala és az Alföldi Tollforgatók Lapja is megjelent a rendezvényen, ahol a Magyar Írószövetséget nem csupán Pap Für János reprezentálta.

Már javában folytak a saját művek felolvasásai és a bemutatkozások, amikor megérkeztem.

Ami külön jó hír a számunkra, már az Allegória Irodalmi-, Művészeti-és Közösségi Portál is bekerült a köztudatba, s tagjaink közül Koczeth László Tövisről és Szinay Balázsról igen pozitív vélemények hangzottak el azon a beszélgetésen, ahol már csupán egy kávézónyi társaság maradt.

A találkozó több szempontból is hasznos volt: egyrészt nagyon jól el tudtunk egymással beszélgetni még akkor is, ha nem feltétlenül értettünk egyet bizonyos témák kapcsán, másrészt hetek óta keresem annak a lehetőségét, hogyan tudnánk a lehető legolcsóbban előállítani a papírformátumú újságunkat.

Ketten is felajánlották a segítségüket: egyrészt a minden tekintetben tökéletes költő, Tokaji Márton (az Aranytoll díj, az Irodalmi nívó-díj, az Art-díj, a Platina-díj, az Aranydiploma, a nemzetközi Jókai-díj díszoklevelének és a Cserhát József Irodalmi Díjnak a tulajdonosa), másrészről pedig A Főnix Dalának a főszerkesztője, Izsó Mária is, aki személyesen meg is hívott az Általa vezetett Főnix Irodalmi Csoportba. Ide tartozik, mert lehet, nem csupán tagjaink olvassák a híreket, hogy Dezső Ili meghívását anno a Batsányi-Cserhát Művész Körbe nem tudtam elfogadni, ami nem a Művészkörnek szólt, hanem az én időbeosztásom volt olyan, amilyen ma is.

Közben azért próbálok még tárgyalni az Alföldi Nyomdával is, de ezt eddig nem akartam leírni.

Summa summarum, Bencze Attilának jár az a nagy lájk!



M. Fehérvári Judit




Oszdd meg:

2 megjegyzés :

  1. Köszönöm a beszámolót, és igazán örülök a sikernek, és valóban kijár a lájk, de neked is Judit.

    VálaszTörlés
  2. Na meg nekünk is a gyors hírért.:P

    VálaszTörlés

 
Copyright © 2014 Comitatus folyóirat. Designed by OddThemes